Vellykket og velbesøgt kunsthåndværkermarked

Fransk Forår satte nye rekorder

 

Fransk Forår i Præstø var tilsmilet af det gode vejr og byen fik besøg af 40-50.000 glade mennesker i de 3 dage. Over  3000 fandt også vej til Støberihallerne mennesker besøgte hallen, og de fik en for mange overraskende oplevelse med de professionelle keramikeres fantastiske udstillinger.

 

 

Markedet gav også de besøgende et godt indtryk af de muligheder, hallerne har som et fremtidigt udstillingssted,  og flere fik også den ekstra naturoplevelse i det grønne område bag hallerne ned mod Tubæk Å.

 

 

Det første , der fangede de besøgendes blik, når de trådte ind i hallen var de fantastiske lamper, som  Præstø virksomheden Esko Design stillede til rådighed for udstillingen.

 

De deltagende keramikere fra hele det sjællandske område, hvoraf flere hvert år deltager i det kendte kunsthåndværkermarked på Vor Frue Plads i København, demonstrerede den stærke danske pottemagertradition med et imponerende internationalt vingefang.

Der var stor interesse blandt de besøgende for de enkelte keramikeres kunstneriske arbejder med den høje kvalitet, og mange værker fandt købere blandt gæsterne.

Selv om udstillerne havde nogle lange dage var der en god stemning og flere så meget gerne, at dette kunsthåndværkermarked kunne blive en tilbagevendende begivenhed i  Støberihallerne. Den høje stemning herskede også hos de frivillige medlemmer af Præstø Kunstforening og Støberihallernes venner, med kunstforeningens formand, Frederik Christiansen som primus motor bag arrangementet. Takket være de mange frivillige kunne Støberihallerne igen fremstå som den fantastiske ramme om den kommende KunsthalGLAS.

En stor tak til de udstillende: